Home / Over Lundia

Lundia

Laat zien wie je bent

Thuis. Dat is helemaal jouw plek. Waar je vrij bent en alles klopt. En met Lundia kan dat. Want over onze kasten, binnendeuren en vloeren is net even wat beter nagedacht: je kiest de basis die bij je past. En met alle kleuren en details maak je het helemaal naar jouw smaak. Zo kun je eindeloos variëren. Net zo lang tot je ziet: dit ben ik!

 

Hoe het begon

Lundia ontstaat in 1949, als de Zweedse ontwerper Harald Lundqvist de Nederlandse meubelmakers Heinen en Colebrander enthousiast weet te maken voor zijn stellingkasten en opbergsystemen, gebaseerd op zijn gepatenteerde hout-pen verbinding. In datzelfde jaar wordt in het Achterhoekse Varsseveld gestart met de productie van het flexibele kastensysteem van Lundia. Lundia zal later uitgroeien tot een van de grootste producenten van houten meubelen van Nederland.

 

Vandaag

Het originele Lundia systeem is nog springlevend. Onder de naam Lundia Original is dit prachtige – en beroemde – modulaire systeem nog steeds verkrijgbaar. Volop variatiemogelijkheden in het blanke hout van toen en in de kleuren van nu.

 

Mooier nog, Lundia heeft een zeer grote diversiteit aan producten opgebouwd: kasten, deuren en laminaatvloeren. Deze zijn allemaal op elkaar afgestemd. Combineer, varieer en vind je eigen stijl!

 

Ook met de nieuwe serie kasten van Lundia heb je alle mogelijkheden om jouw huis te vormen naar jouw smaak. Schuifdeuren, draaideuren en helemaal op maat, het kan met Lundia! Op deze website zijn voorbeelden en ontwerpprogramma’s te vinden. Of kom naar één van onze verkooppunten om te ontdekken wat we voor jou kunnen betekenen.